Els crespells són unes pastes dolces típiques a Mallorca fetes amb farina, saïm, oli d'oliva, suc de taronja, rovells d'ou, sucre, pela de llimó i taronja ratllada. A Manacor i altres pobles de Llevant s'anomenen Senyorets, a causa de la forma humana que presenten (encara que també n'hi ha en forma d'estrelles, cors, figures d'animals, etc.).
La tradició mana fer-los el 3 de febrer, Sant Blai, i dur-los a beneir per guarir el mal de gola.
Nosaltres també en vàrem fer: uns amb farina de blat i uns altres amb farina de blat de moro i vàrem gaudir moltíssim!!!! Però no els vàrem fer sols... La mamà de n'Oliver i la de na Marlén varen venir a ajudar-nos. Ah, i també na Pilar T. Ja veureu què professionals amb les nostres bates i els nostres rodets de cuina.
Després d'omplir dues llaunes vàrem anar al forn que hi ha devora l'escola perquè ens els enfornessin. Tenien molt bona pinta.
Abans d'anar a casa, vàrem fer paquets, vàrem posar un llaç i una etiqueta que posava Senyorets, que havien fet la classe de les granotes.
A tots, moltes gràcies i bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada