dimarts, 14 de febrer del 2017

Per Sant Blai, senyorets

Els crespells són unes pastes dolces típiques a Mallorca fetes amb farina, saïm, oli d'oliva, suc de taronja, rovells d'ou, sucre, pela de llimó i taronja ratllada. A Manacor i altres pobles de Llevant s'anomenen Senyorets, a causa de la forma humana que presenten (encara que també n'hi ha en forma d'estrelles, cors, figures d'animals, etc.).



La tradició mana fer-los el 3 de febrer, Sant Blai, i dur-los a beneir per guarir el mal de gola.

Nosaltres també en vàrem fer: uns amb farina de blat i uns altres amb farina de blat de moro i vàrem gaudir moltíssim!!!! Però no els vàrem fer sols... La mamà de n'Oliver i la de na Marlén varen venir a ajudar-nos. Ah, i també na Pilar T. Ja veureu què professionals amb les nostres bates i els nostres rodets de cuina. 

Després d'omplir dues llaunes vàrem anar al forn que hi ha devora l'escola perquè ens els enfornessin. Tenien molt bona pinta. 
Abans d'anar a casa, vàrem fer paquets, vàrem posar un llaç i una etiqueta que posava Senyorets, que havien fet la classe de les granotes.

A tots, moltes gràcies i bon profit!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comencem el nou curs, cinquè!

Aquesta primera setmana hem fet jocs cooperatius, de cohesió per coneixer-nos molt millor i contar-nos com ha anat el nostre estiu. Hem dona...